O Smartu

Od Salona automobila Mercedes-Benz Serbia i Crna Gora počinje prodaju i servisiranje ovog novog benda na našem tržištu. Najnoviji model smart fortwo je u neprestanom razvoju. Prvi smart lansiran je 1998. godine. i ta prva generacija obezbedila mu je kultni status za veoma kratko vreme. Novi smat fortwo postavlja standarde u svojoj klasi u domenu udobnosti, lakoće upravljanja, bezbednosti i očuvanja okoline.

Jedinstven je u svojoj klasi jer ima samo dva sedišta. Dimenzije su mu 2, 69 m dužina i 1,5, širina i visina. Ima najmanju dužinu na svetu i najmanji prečnik zaokreta. Potrošnja goriva iznosi 3,3 litre na 100 km. Auto je sa najmanjom emisijom izduvnih gasova 88 gr po km3. Izuzetno je finkcionalan tako da prava gradska gužva postaje zabava i zadovoljstvo.

Jedinstveno Daimler-ovo vozilo još jednom pokazuje da smanjenje veličine ima dosta veze sa inteligencijom a ništa sa kompromisom. Ne postoji kompromis na komforu i agilnosti, a posebno kada se priča o bezbednosti i ekologiji jer visoki standardi Mercedes-Benza se takođe odnose i na smart.

Početna cena za model Pure sa benzinskim motorom od 45kw iznosi 9.990 eura.

Posetite Smart web prezentaciju